Fontos!

Létezett régebben egy lap, ami városi túlélőlapként aposztrofálta saját magát. Erre meg is volt minden esélye, hiszen igazából az underground kultúrkörrel foglalkozott főleg, de mindezek mellett nem vetette meg a kitekintést a nagyvilágra sem. Voltak itt úti beszámolók, főzőrovat, programajánló, interjúk, igazi és kitalált sztorik. A lényeg a maximális szórakoztatáson volt, amit új piaci szereplőként rendkívül profi módon valósított meg.

A lap sajnos nem sok részt élhetett meg, szám szerint összesen 7 darab jött ki, mielőtt végképp megszünt volna. Pedig eleinte még reménykedtünk, hogy az 1 hetes késés csak átmeneti csúszás lesz. Hát nem az lett, hanem sajnos végérvényesen eltűnt.

Pedig akkor és ott, egy nagyon újszerű és friss megközelítésben tárta az olvasók elé azt, amit amúgy is látott az, aki kicsit is benne volt az akkori underground körökben. Tette mindezt olyan stílusban és tálalásban, hogy mindenki megtalálta benne a neki tetsző dolgokat. Teljesen egyedi volt a lap megjelenése, talán kicsit túl is mutatott azon a koron, amiben létezett. Lehet, hogy ez is közrejátszott a megszűnésében, de persze ez csak feltételezés, találgatás. Az igazság az, hogy fogalmam sincs.

2003 szeptembert írunk, amikor megjelenik az első szám és mire a második is kijön, addigra már függő vagyok és a megjelenés körüli időpontokban, naponta rohanok az újságárushoz, hadarva és hadonászva kérdezgetve, “Csókolom, Fontos! van!??”

Persze nem érti, de mivel akarom, kell, muszáj, ezért kézzel-lábbal magyarázom el neki, hogy miről is van szó. Közben pofákat is vágok, hátha jobban megérti, de csak rémületet látok az arcán. Aztán valahonnan mégis lesz egy, én pedig örülök neki és fülig érő mosollyal lapozok bele és olvasom buzgón a bevezetőt, a cikkeket, mert Fontos!

Végleg eltökéltem magam a lap rendszeres vásárlása mellett, a honlapon aktív résztvevő vagyok, ötletekkel és dicséretekkel próbálom meg ösztönözni őket, ne adják fel. Szükség van rájuk, muszáj megjelenniük, ha ketté szakad a Föld akkor is. Csúszhat is a megjelenés, az sem érdekel, csak jöjjön már mert tényleg Fontos!

Mindezek után hideg zuhanyként ér, amikor a hetedik és egyben az utolsó szám megjelenése után, nem jön a nyolcadik. Eltelik 1 hét, majd 2, majd 3 és egyszer csak a weboldal sem tölt be többet, hibaüzenet fogad. Az agyam blokkol minden külső ingert, a kávé a szám szélén folyik végig de észre sem veszem, csak 1 hibaüzenet van ott, ahol a működő weblapnak lennie kéne. Később kiderül, hogy belső problémák miatt a lap megszűnik és nem lesz több szám. Lelkileg összetörök, 3 kávét iszok meg hirtelen, egyben lehúzva, elolvasom megint amit odaírtak, tényleg ez van odaírva. Bazmeg, most mi lesz? Letargia tör rám, elkeseredettség, csalódottság, mindennek vége.

Az utolsó szám 2004 áprilisában jön ki, és azóta sem jelent meg ilyen kaliberű újság a piacon. Pedig most, tényleg nagyon-nagy igény lenne egy ilyen lapra.

Kordokumentumként őrzöm hát ezt a megmaradt 7 darab példányt, befóliázva, kirakva a lakásom falára, hogy mindig emlékezzek rá.

Egykor létezett egy lap, amit mindig  Fontos!-nak éreztem, hogy megvegyem…

 

kitekintő: http://www.kontextus.hu/hirvero/media_2004_0914.html

Reklámok
  • kisdubos
  • 2011 01 13

  ó, hát nem takargatni kell azt, hanem szépen beszkennelni az összeset, legyen közkincs! :o)

 1. @kisdubos
  Azóta ez már megtörtént, csak nem tudom mi legyen a következő lépés. A torrent nem túl elegáns megoldás, küldözgetni meg nem szeretném így külön-külön mindenkinek, mert 4Gb lett a vége. :D

  • kisdubos
  • 2011 01 13

  hm… mondjuk csinálni neki egy külön emlékblogot? majd gondolkodom rajta.

 2. @kisdubos
  ok :D

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: